La truita de bacalla és un plat tradicional de la cuina catalana que es pot trobar en moltes variants i receptes diferents. És un plat versàtil i deliciós que es pot preparar de diverses maneres per adaptar-se als gustos i preferències de cada persona. En aquest article, us presentarem la recepta bàsica de truita de bacalla i algunes variants interessants perquè pugueu experimentar i gaudir d’aquest plat tan popular.
Recepta bàsica de truita de bacalla
Pelar i sofregir els ajos
Per començar, haureu de pelar els ajos i tallar-los en rodanxes fines. En una paella amb una mica d’oli, sofregiu els ajos fins que estiguin daurats i aromàtics. Aquest pas és important per donar-li sabor a la truita de bacalla.
Afegir el bacallà i cuinar-lo
Un cop els ajos estiguin sofregits, haureu d’escurar bé el bacallà per eliminar l’excés de sal i afegir-lo a la paella. Cuineu el bacallà durant uns minuts fins que estigui ben cuit i es desfaci en trossos petits. Aquest pas és crucial per assegurar-vos que el bacallà estigui ben cuit i s’incorpori bé a la truita.
Batre els ous i fer la truita
Mentre el bacallà es cuina, haureu de batre els ous en un bol gran. Afegiu-hi una mica de julivert picat i una mica de sal al gust. Un cop el bacallà estigui cuit, afegiu-lo als ous batuts i remeneu bé per combinar tots els ingredients.
Un cop tots els ingredients estiguin ben barrejats, caldrà fer la truita. En una paella amb una mica d’oli, escalfar bé i afegir la barreja d’ous i bacallà. Cuineu la truita a foc mitjà-baix fins que estigui ben cuita i daurada per fora. Aquest pas és important per assegurar-vos que la truita estigui ben feta i tingui una textura suau i cremosa.
Opcional: afegir pebrot verd i vermell
Una variant interessant de la truita de bacalla és afegir-hi pebrot verd i vermell tallat en daus petits. Aquest ingredient afegirà un toc de color i sabor a la truita, donant-li un toc fresc i cruixent. Simplement haureu de tallar els pebrots en daus petits i afegir-los a la barreja d’ous i bacallà abans de fer la truita.
Evitar que el bacallà solti aigua
Un dels problemes més comuns en la preparació de la truita de bacalla és que el bacallà solti aigua durant la cocció, el que pot afectar la textura i el sabor de la truita. Per evitar aquest problema, és important assegurar-se que el bacallà estigui ben escurat abans de cuinar-lo. Si el bacallà solta aigua durant la cocció, simplement haureu d’escurar-lo bé abans d’afegir-lo als ous batuts.
Ara que ja coneixeu la recepta bàsica de truita de bacalla i algunes variants interessants, podeu començar a experimentar i gaudir d’aquest plat tan deliciós. Recordeu que la truita de bacalla és un plat versàtil i podeu adaptar-lo als vostres gustos i preferències afegint-hi altres ingredients com ceba, tomàquet o fins i tot formatge. Bon profit!